Huis te MAASMECHELEN

€ 355.000

Adres
:
Koninklijkestraat 32, 3630 MAASMECHELEN
Bouwjaar
:
1961
Renovatiejaar
:
2020
Staat
:
Direct bewoonbaar
Bebouwde oppervlakte
:
110 m²
Bewoonbare oppervlakte
:
132 m²
Grondoppervlakte
:
732 m²
Perceel breedte
:
15 m
Voorgevel breedte
:
10 m
Aantal slaapkamers
:
3
Aantal badkamers
:
1
Aantal toiletten
:
2
Garage
:
1
Prijs
:
€ 355.000
Kadastrale gegevens
:
1E927K82
Registratierechten
:
€ 21.300
Honorarium notaris inc BTW
:
€ 3.036
Kadastraal inkomen
:
€ 528
Totale kostprijs
:
€ 379.336
De totale kosten van uw aankoop berekenen: klik hier.
Unieke code
:
20210205-0002368867-RES-1
EPC
:
154 kWh/m²/jaar
Attest mazout
:
-
Attest electriciteit
:
Ja, conform AREI
Bodemattest
:
Aanwezig

Type keuken
:
Volledig ingebouwd
Type dak
:
Zadeldak
Dakbedekking
:
Pannen
Verwarming
:
CV op gas
Beglazing
:
Hoogrendementsglas
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting water
:
Ja
Tuin
:
Ja
Oriëntatie tuin
:
Noord
Kelderverdiep
Kelder
:
9.9 m²
Gelijkvloers
Berging
:
6.1 m²
Inkomhal
:
7.8 m²
Toilet 1
:
1.2 m²
Woonkamer
:
29 m²
Keuken
:
10.9 m²
Bureau
:
4.8 m²
Eerste verdieping
Slaapkamer 1
:
13 m²
Slaapkamer 2
:
12.9 m²
Slaapkamer 3
:
6.6 m²
Badkamer 1
:
6.1 m²
Overloop
:
4.4 m²
Zolder
Zolder
:
50 m²
Gelijkvloers
Garage
:
25 m²
Achterbouw
:
20 m²
Tuin
:
620 m²
Omschrijving

Deze schitterend gerenoveerde woning is gelegen in de Koninklijkestraat nr 32 in een rustige en gezellige woonbuurt, niet ver van het centrum van Maasmechelen en Eisden.  Scholen, winkels enz. liggen allemaal in de buurt.  De wijk werd opgericht in de jaren 60/61.  De meeste huizen zijn hier intussen gerenoveerd, hetgeen de buurt alleen maar ten goede komt. Ook deze woning onderging het afgelopen jaar een zéér grondige renovatie, zowel op esthetisch als op technisch vlak een voltreffer. Werkelijk alles werd aangepakt.

Voor een eerste impressie hebben we een virtuele rondgang door de woning voorzien en een videotour.

Klik hier voor de video : https://youtu.be/6hcHCjidi0M

Volg deze link voor de VR-rondleiding : https://livetour.istaging.com/6ef01ef0-0557-48c1-96bf-4e2f255b7750

 “Open”, “Licht”, “Ruimte”: dit zijn de sleutelwoorden die meteen opkomen bij het betreden van de woonkamer die zoals de rest van het huis  voorzien is van grote vensters voor veel daglicht en contact met zowel de tuin als de straat. Strak afgewerkte muren en de designverlichting dragen bij tot een open gevoel. Om het ruimtegevoel te benadrukken ligt er op het volledige gelijkvloers een nieuwe vloer met mooie grote keramische tegels. De inkomhal en het gastentoilet kregen vintage vloertegels die het authentieke karakter van de woning onderstrepen. De vloerisolatie mocht natuurlijk niet ontbreken. In de nieuwe open keuken van hoogwaardig Italiaans,design die voorzien is van alle comfort in de vorm van degelijke toestellen bereid je straks de lekkerste feestgerechten zonder het contact met je gasten in de woonkamer te verliezen. De strakke afzuiging van “Novy” met koolstoffilters en ingebouwde verlichting is misschien wel dé eyecatcher in de keuken. Verbonden aan de woonkamer is er een hobby/buroruimte die kan afgesloten worden met een schuifdeur.  Een rechtstreekse toegang vanuit de tuin maakt deze kamer multifuntioneel.

Nog vanuit de keuken bereik je de berging met CV-installatie en voorzieningen voor wasmachine en droogkast.  Ook deze ruimte is rechtstreeks van buitenaf  toegankelijk. Terug naar de living ; de glazen deur tussen inkom en woonkamer, samen met het grote raam in de traphal zorgen dat ook hier niet afgeweken wordt van de transparante en lichte indeling van de ruimtes. Alle details kregen de nodige aandacht, zelfs de deurklinken op de binnendeuren. Het gastentoilet (ophangtoilet) is voorzien van een sfeervol meubeltje met handwasser.  De zwarte lamellen voor het venster zorgen voor de nodige privacy.  In de inkomhal is er verder nog een ingebouwde vestiaire en de toegang tot de compacte kelder (bijna 10m²) die ook een grondige opknapbeurt en een mooi laagje verf kreeg.  Geen details werden vergeten ; ook de keldervloer kreeg een epoxycoating.  Een propere kelder dus.

Naar de inkomhal terug; De authentieke trap naar het nachtgedeelte kreeg een witte PU-coating.  Halverwege de twee etages zorgt een groot raam voor veel lichtinval op beide verdiepingen.  Het nachtgedeelte bleef qua indeling ongewijzigd met de overloop, drie slaapkamers en de volledig nieuwe badkamer. De originele deuren werden volledig opgeknapt en zorgen samen met de trapleuning voor een beetje een nostalgisch gevoel dat je krijgt als je hier naar boven komt. Ook op de verdieping zijn alle ruimtes voorzien van mooie designverlichting. In de slaapkamers geniet je eveneens van veel lichtinval door de vensters.  De badkamer is erg sfeervol en voorziet in een grote inloopdouche met mooie tegels aan de wand, een badkamermeubel met brede wasbak, spiegel met verlichting en een ophangkast.  Ook achter het ophangtoilet en het badmeubel zijn dezelfde wandtegels geplaatst.  Net zoals in het gelijkvloerse toilet zorgen ook hier weer zwarte lamellen voor privacy en een zachte, sfeervolle lichtinval. Enkel in de badkamer is er een keramische tegelvloer aanwezig, dezelfde als beneden maar in een kleiner formaat. De rest van de verdieping heeft een warme laminaatvloer met houtdesign gekregen. Behalve de betegeling in de badkamer zijn alle muren en plafonds op beide verdiepingen neutraal wit geschilderd.

Extra opbergruimte is er voorzien op de volledig toegankelijke zolder.  Deze strekt zich uit boven de volledige bovenverdieping en is toegankelijk via een vlizotrap op de overloop.

Nog meer opbergruimte nodig?  Hier kan de tuinberging misschien wel een oplossing brengen, tenzij hier natuurlijk een “mancave” zou ingericht worden.  

Ook voor de auto is er een plekje voorzien in de garage die uitgerust is met een nieuwe automatische sectionaalpoort en een nieuw geïsoleerd dak.

De tuin : Het perceel van 730 m² heeft een klein voortuintje.  Aan de achterzijde is de ruime, zonnige tuin voor het grootste gedeelte ingezaaid als gazon zodat de nieuwe bewoners hier volledig hun eigen ding kunnen doen.  Vlak achter de woning is voorzien dat er een terras kan aangelegd worden.  Momenteel is een gedeelte hiervan aangelegd in grindmatten. De achtertuin is trouwens volledig omheind.

Wil je nu al een bezichtiging plannen?  Bel dan gerust naar Marie-Paule op 0476/959 958 of stuur een e-mail naar info@vdb.immo .

De technische renovatie :

-Het dak werd volledig herlegd en voorzien van nieuwe kepers, panlatten en dampscherm.  Uiteraard kon de dakisolatie van 10 cm PIR niet ontbreken.

-Het buitenschrijnwerk werd vervangen door PVC-ramen en deuren, voorzien van hoogrendementsglas.

-Een nieuwe verwarmingsinstallatie met condenserende gasketel, vloerverwarming op het gelijkvloers en  nieuwe radiatoren op de verdieping zorgt voor een gezellig warme thuis.

-De nieuwe zonnepanelen op het dak met 3.840 Wp zorgen voor gratis energie en een mooie bijdrage voor ons milieu en de elektrische installatie is ook volledig vernieuwd.

-Automatische sectionaalpoort in de garage

-Nieuw isolerend dak op de garage.

-Nieuwe vloeren met vloerisolatie voor het gelijkvloers

-Opfrissing van de kelder

-Verluchtingsysteem gelijkvloers en verdieping

-De buitenmuren werden langs de binnenzijde geïsoleerd.

-Volledig nieuwe elektrische installatie

-Volledig nieuwe designkeuken

-Volledig nieuwe sanitaire installatie

-Nieuwe badkamer

-Nieuw toilet

-EPC : 154 Kwh/m²/jaar

 

Is deze woning iets voor u ? Bel dan met Marie-Paule op 0476 / 959 958 of stuur een e-mail naar info@vdb.immo

 

 

 

Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat